Indien u deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier

2009 nr. 7

11 november 2009


 


Geografie, november / december 2009
Aanstaande zaterdag 14 november verschijnt het november/december nummer van Geografie, dit keer een extra dik themanummer over India.

Bent u nu al benieuwd naar de inhoud? Op www.geografie.nl vindt u in het digitaal archief alvast alle PDF bestanden van dit nieuwe nummer. Dit digitaal archief is alleen toegankelijk voor KNAG leden met een abonnement op Geografie. Bent u nog geen lid van het KNAG? Klik dan hier voor informatie over het lidmaatschap.


 


Prof. dr. Henk Ottens benoemd tot KNAG-voorzitter
Tijdens een extra algemene ledenvergadering op vrijdag 6 november in Nijmegen is prof. dr. Henk Ottens benoemd tot nieuwe voorzitter van het KNAG. De huidige voorzitter van het KNAG, dr. Marijke van Schendelen, treedt op 1 januari 2010 terug. Zij heeft dan de maximale termijn van zes jaar bereikt. Prof. dr. Henk Ottens is emeritus-hoogleraar Sociale Geografie en voormalig decaan in Utrecht. Hij is onder andere voorzitter van de Adviesraad Wetenschap en Ruimte voor Geo-Informatie en zit in de raad van toezicht van het Nicis Institute.


 


Presentaties KNAG Onderwijsdag binnenkort online
Op 6 november 2009 vond de jaarlijkse KNAG Onderwijsdag plaats, ditmaal in samenwerking met de sectie Geografie, Planologie en Milieu van de Radboud Universiteit en het Instituut voor Leraar en School van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en diezelfde universiteit. Dit jaar was het thema ‘aardrijkskunde voor een veranderende wereld’. Liefst 700 deelnemers namen deel aan het plenaire programma, verschillende workshops en excursies en bezochten de bedrijvenmarkt.

De presentaties van diverse workshops verschijnen binnenkort op de website van het KNAG. Houdt de website dus goed in de gaten! 


TESG "early view" artikelen en bijeenkomst 3 december

De mede-uitgever van het Tijdschrift voor Economische en Sociale Geografie (TESG), Wiley-Blackwell, heeft onlangs haar TESG website volledig vernieuwd. Eerder waren al de meest recent verschenen nummers van TESG online te raadplegen. Op dit moment is dat TESG 100.4, een special issue met de titel "The New Divided City; Changing Patterns in European Cities". Een belangrijke wijziging is dat geaccepteerde artikelen in afwachting van publicatie vanaf heden zijn in te zien op de website, de zogenaamde "early view publications". Kijk voor meer informatie op de TESG website van Wiley-Blackwell: www.interscience.wiley.com/journal/tesg

U kunt zich overigens nog steeds aanmelden voor de bijeenkomst op 3 december, waarin het 100-jarige bestaan van TESG wordt gevierd en prof. dr. Jan van Weesep afscheid zal nemen als hoofdredacteur van TESG. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Klik hier voor de flyer met het volledige programma en een aanmeldingsformulier.KNAG Ledenservice: kalenders "Cartografische verrassingen" en "Flying Camera"

Cartografische verrassingen
Ook dit jaar kunt u weer de KNAG-kalender, Cartografische verrassingen, bestellen. We hebben geput uit de kaartencollectie van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap en de Universiteitsbibliotheek Amsterdam. Bij de selectie is vooral gelet op onverwachte en fascinerende aspecten. Conservator Jan Werner schreef een korte toelichting bij elke kaart. Het resultaat mag er zijn!

Bestellen
Cartografische verrassingen. KNAG-kalender 2010 (uitgeverij Bekking & Blitz, 14 pagina’s, 55 x 45 cm). Als KNAG-lid betaalt u €19,90 en krijgt u de kalender gratis thuisgestuurd. U kunt hem bestellen door €19,90 over te maken op bankrekening 13315 van het KNAG in Utrecht, onder vermelding van ‘KNAG-Kalender 2010’ en uw volledige adres.

Meer informatie vindt u op de website van het KNAG.

Flying Camera
Ook dit jaar geeft Flying Camera weer een bijzondere kalender uit met twaalf prachtige en kleurrijke lucht- en satelliet-opnamen van geografisch, landschappelijk, archeologisch of cultuurhistorisch interessante plaatsen en gebieden. Dit jaar bevat de kalender bijvoorbeeld opnamen van de binnenstad van Turijn, de Pyreneeën, de brug over de Bosporus, de Gauligletsjer, Groenland en de Taj Mahal. Op de achterzijde van elk blad staat een uitgebreide toelichting.

Bestellen
U kunt de kalender bestellen via de flyer die is bijgesloten bij het november/december nummer van Geografie of door het verschuldigde bedrag over te maken. Als KNAG-lid betaalt u €27 (inclusief verzendkosten) in plaats van €31 + porto. Deze korting ontvangt u op voorwaarde dat u vóór 28 november €27 overmaakt op bankrekening 13315 van het KNAG onder vermelding van ‘Flying Camera 2010’ en uw volledige adres. De uitgever stuurt de kalender dan in december rechtstreeks naar u toe.

Meer informatie vindt u op de website van het KNAG.


 


Digitaland Expositie in Kasteel Groeneveld
"Maak een foto van je omgeving en verander die met de computer in je ideale landschap". Dat was de opdracht van een digitale fotowedstrijd georganiseerd door Kunstfactor, Kasteel Groeneveld, het Koninklijke Nederlands Aardrijkskundig Genootschap en de HCC (vereniging voor computer hobbyisten). Iedereen met een digitale camera en een computer kon meedoen. Enkele honderden mensen gaven gehoor aan de oproep hun foto te bewerken.

DIGITALAND expositie is van 31 oktober tot en met 14 januari te zien in Kasteel Groeneveld. Kijk voor meer informatie op de website

Speciaal voor KNAG leden is een beperkt aantal exemplaren beschikbaar van een boekje met impressies van alle visies, wensen en dromen waarmee de deelnemers van het project Digitaland het landschap beleven. U kunt dit boekje gratis bestellen door uw naam en adres te sturen naar info@remove-this.knag.nl (zolang de voorraad strekt).(advertentie)
Noordhoff Uitgevers is op zoek naar een projectleider Cartografie / GIS, deskundig vernieuwer van De Bosatlas. Als Projectleider Cartografie / GIS coördineert u projecten met een sterke ICT component. De standplaats voor deze full-time functie is Groningen.

Klik hier voor meer informatie over deze vacature of bezoek de website van Noordhoff UitgeversAgenda

Tentoonstellingen en exposities


U bent geabonneerd op de KNAG Nieuwsbrief.
Abonneren, wijzigen en opzeggen doet u eenvoudig door hier te klikken.